جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نظرات:

  • نظرات بسته شده است.
  • سرب یکی از فلزات پرکاربرد در صنعت است که عدم مدیریت ضایعات آن به موضوعی نگران کننده تبدیل شده است. ضایعات سرب می‌توانند به سلامت انسان و محیط زیست آسیب بزنند و منجر به ایجاد بیماری‌های مختلفی مانند سرطان شوند.

    با توجه به کاربرد گسترده آن در صنعت، می‌توان به جای انتقال ضایعات این فلز به محل دفن زباله، از آن برای بازیافت استفاده کرد. قیمت ضایعات سرب بازیافت شده بر اساس نوع و کیفیتشان تعیین می‌شود.

    بازیافت ضایعات سرب باعث می‌شود بتوانیم از آن در تهیه باتری‌های جدید، لحیم کاری و تولید مهمات استفاده کرد. این ضایعات در تهیه محافظت کننده‌های سربی در اتاق‌های رادیولوژی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. بازیافت سرب ضایعاتی نه تنها از نظر زیست محیطی بلکه از نظر اقتصادی نیز مزایای بسیاری به همراه دارد.

    ضایعات سرب

     

    ضایعات سرب چیست؟

    ضایعات سرب در نتیجه‌ی فرایندهای صنعتی مختلف ایجاد می‌شود. سرب فلز سنگینی است که خطرات جدی برای محیط زیست و انسان‌ها در پی دارد. این ماده در تولید رنگ، لوله کشی، باتری و دستگا‌های الکترونیکی استفاده می‌شود اما بازیافت نادرست آن و رها کردن ضایعات حاوی این ماده در محیط زیست نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده است. ورود این ماده به آب و خاک، آلودگی‌های غیر قابل جبرانی ایجاد می‌کند. در ادامه به بررسی مراکز خرید و فروش ضایعات سرب و کاربرد این ضایعات می‌پردازیم.

    قیمت انواع ضایعات سرب

    ردیفعنوانقیمت ضایعات خرده (تومان)قیمت ضایعات عمده (تومان)
    1

    قیمت ضایعات سرب نرم

    80,36588,598
    2

    قیمت ضایعات سرب خشک

    74,20479,993

     

    عوامل تاثیر گذار در قیمت ضایعات سرب

    قیمت ضایعات سرب، مانند سایر فلزات بازیافتی، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. در این قسمت به برخی از این عوامل اشاره خواهیم کرد:

    1- قیمت سرب خام:

     قیمت سرب خام در بازار جهانی برای تعیین قیمت سرب ضایعاتی مهم است. افزایش قیمت سرب خام ممکن است باعث افزایش قیمت ضایعات سرب شود و برعکس.

    2- تقاضا و عرضه:

     مانند هر کالای دیگر، قیمت سرب ضایعاتی نیز تحت تأثیر تقاضا و عرضه قرار دارد. در صورتی که تقاضا برای سرب بازیافتی افزایش یابد، قیمت سرب ضایعاتی نیز بیشتر خواهد شد. همچنین، افزایش تولید سرب ضایعاتی در بازار باعث کاهش قیمت آن می‌شود.

    3- وضعیت اقتصادی:

     وضعیت اقتصادی کشورها و مناطق مختلف جهان نیز بر قیمت ضایعات‌ سرب تأثیرگذار است. در صورتی که اقتصاد کشورها بهبود یابد، تولید و مصرف سرب و در نتیجه قیمت سرب ضایعاتی نیز افزایش می‌یابد.

    4- قیمت فلزات دیگر: 

    قیمت فلزات دیگری مانند مس، روی و نیکل نیز بر قیمت ضایعات‌سرب تأثیرگذار است. در صورت افزایش قیمت فلزات دیگری که در تولید سرب بازیافتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولاً قیمت ضایعات ‌سرب نیز افزایش می‌یابد.

    5- فرآیند بازیافت

    نوع فرآیند بازیافت و هزینه‌های مربوط به آن نیز می‌تواند بر قیمت سرب ضایعاتی تأثیرگذار باشد. به عنوان مثال، فرآیند بازیافت پیچیده‌تر و هزینه‌برتر می‌تواند به قیمت بیشتری برای ضایعات سرب منجر شود.

    قیمت ضایعات سرب
    مراکز خرید و فروش ضایعات سرب

    یکی از بهترین و ساده‌ترین روش‌های خرید و فروش ضایعات سرب، درج آگهی در سایت بازار ضایعات است. بازار ضایعات به افراد خریدار ضایعات سرب این امکان را داده است که آگهی خرید و فروش ضایعات را در سایت بررسی کنند. خریداران پس از مقایسه قیمت‌ها و کیفیت محصولات آگهی شده با مناسب ترین فرد فروشنده تماس می‌گیرند و بدون واسطه با او صحبت کنند.

    اگر مقدار زیادی ضایعات سرب دارید و می‌خواهید آن را بفروشید، می‌توانید مستقیما آن را به کارخانجات بازیافت سرب ببرید. آنها پس از وزن و بررسی نوع سرب، ضایعات را قیمت گذاری کرده و از شما می‌خرند. یکی دیگر از راه‌های فروش ضایعات سرب، افراد یا مراکز واسطه هستند. این مراکز ضایعات پس از خرید ضایعات سرب و جمع آوری مقدار زیادی ضایعات آنها را به کارخانه بازیافت منتقل می‌کنند.

    بسیاری از شرکت‌های صنعتی یا تامین کنندگان محصولات حاوی سرب، مقدار زیادی ضایعات سرب تولید می‌کنند. این شرکت‌ها می‌توانند آگهی را به همراه قیمت سرب ضایعاتی که برای فروش دارند، در بازار ضایعات درج کنند و آن را بفروشند.

    جهت آگاهی بیشتر از فروش ضایعات به مقاله ضایعات را کجا بفروشیم رجوع کنید.

    انواع ضایعات سرب

    به طور کلی، دو نوع قراضه سرب وجود دارد که شامل سرب نرم و خشک است. در این قسمت، به بررسی جزئی‌تر این دو نوع آلیاژ می‌پردازیم.

    سرب نرم (Soft lead):

    معمولا سرب نرم از سرب خالص تشکیل شده است که به راحتی با ناخن تراشیده می‌شود. این فلز خاصیت چکش خواری بالایی دارد و به راحتی شکل مورد نظر را به خود می‌گیرد.

    سرب خشک (Hard lead):

    سرب خشک آلیاژی از سرب و فلزات سخت‌تری مانند آنیتموان تشکیل شده است. این نوع آلیاژ، انعطاف پذیری کمتری نسبت به سرب نرم دارد.
    قیمت ضایعات سرب خشک نسبت به سرب نرم کمتر است. معمولا انواع سرب را به همراه آلیاژهای مختلفی استفاده می‌کنند. یکی دیگر از این آلیاژها قلع است که خاصیت شکل پذیری سرب را افزایش می‌دهد. قلع فلزی گران قیمت است که از مزایای آن می‌توان به عدم آسیب زدن به محیط زیست اشاره کرد. از طرف دیگر، افزودن آنتیموان به آلیاژ سرب، استحکام و سختی آن را افزایش می‌دهد.

    سرب خالص:

    این نوع سرب بدون ترکیب با عناصر دیگری تولید می‌شود و به علت خالصیت بالا، در صنعت الکترونیک و طلا و جواهرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    سرب آلیاژی:

    این نوع سرب با ترکیب با عناصر دیگری تولید می‌شود و برای ساخت قطعات خودرو، اسلحه و تجهیزات ورزشی استفاده می‌شود.

    سرب گالوانیزه:

    این نوع سرب با پوشش دادن روی فلزات دیگر تولید می‌شود و به علت مقاومت بالاتر در برابر خوردگی، در صنایع ساختمانی و خودرو سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    ضایعات سرب چه کاربردی دارند؟

    مهم‌ترین کاربرد ضایعات سرب بازیافت است. می‌توان پس از استفاده، ضایعات سرب را بازیافت کرد و از آنها در تولید محصولات جدیدی مانند باتری‌های سربی استفاده کرد. در واقع، استفاده از سرب بازیافت شده در باتری‌های جدید به انرژی و هزینه کمتری نیاز دارد. بنابراین، هم از نظر اقتصادی و هم زیست محیطی به صرفه است. از دیگر کاربردهای سرب بازیافت شده در صنعت، می‌توان به تولید مهمات، محافظ اشعه x، ساختما‌ن‌های عایق صدا و تولید آلیاژهای سرب اشاره کرد.

    باتری‌های سربی

    می‌توان پس از بازیافت، از قراضه سرب در تولید باتری‌های سرب استفاده کرد. در باتری‌ها، از اکسید سرب به عنوان الکترود مثبت برای عبور جریان استفاده می‌کنند. به این باتری‌ها اسید- سرب هم می‌گویند. زیرا، الکترودها در محلولی از اسید سولفوریک و آب قرار دارند.

    تولید مهمات

    یکی دیگر از کاربردهای ضایعات سرب، تولید مهمات است. معمولا از این ماده برای تولید گلوله و فشنگ استفاده می‌کنند.

    محافظت در برابر تشعشع

    از فلز سرب برای محافظت در برابر اشعه X و گاما استفاده می‌کنند. در اتاق‌های رادیولوژی معمولا لباسی از جنس سرب دارند که مانع ورود اشعه X به بدن شود.

    ساختمان سازی

    سازندگان ساختمان می‌توانند سرب را به مصالح ساختمانی مانند بتن اضافه کنند تا به عنوان عایق عمل کرده و مانع عبور صدا شوند. از طرف دیگر، ورقه های سربی در برابر خوردگی بسیار مقاوم هستند. بنابراین، در بخش‌های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    تولید آلیاژهای سرب

    یکی از کاربردهای قراضه سرب، بازیافت و تهیه آلیاژهای سرب است. برخی از این آلیاژها مانند آلیاژ سرب کلسیم در تولید انواع خاصی از باتری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از کارخانه‌ها پس از خرید ضایعات سرب از آن برای تولید آلیاژ استفاده می‌کنند.

    کشاورزی

    به طور طبیعی در انواع خاک‌ها 15 تا 40 ppm سرب یافت می‌شود. به همین دلیل، در فرمولاسیون برخی از آفت کش‌ها از مقدار کمی سرب استفاده می‌کنند تا مضرات زیادی برای خاک نیز نداشته باشد.

    لحیم کاری

    یکی از گسترده‌ترین کاربردهای سرب ضایعاتی لحیم کاری و متصل کردن قطعات مختلف روی بورد لوازم الکترونیکی است. معمولا برای انجام لحیم کاری از آلیاژ سرب و قلع یا سرب و آنیتموان استفاده می‌کنند.

    کاربرد ضایعات سرب

    نحوه بازیافت ضایعات سرب

    سرب یکی از فلزات پرکاربرد در صنعت است که به دلیل سمی بودن و تأثیر منفی بر روی سلامتی انسان و محیط زیست، جمع آوری و بازیافت آن از ضروریات اقتصادی و محیط زیستی است.

    بازیافت سرب شامل چند مرحله است که در ادامه توضیح داده می‌شود:

    جمع‌آوری ضایعات ‌سرب:

     در این مرحله، ضایعات ‌سرب از منابع مختلف مانند باطری‌های قدیمی، لوله‌های آب، محصولات الکترونیکی، و غیره جمع آوری می‌شوند.

    جداسازی سرب از سایر مواد:

     در این مرحله، سرب از سایر مواد جدا می‌شود. این مرحله شامل فرایندهایی مانند شستشو، دوزینگ، فرآیند تقطیر و استفاده از مغناطیس برای جداسازی سرب است.

    ذوب

    در این مرحله، سرب جدا شده با استفاده از فرآیند ذوب، در قالب‌های مختلف مانند قالب، تفلون و یا برجسته تولید می‌شود. در طول این فرآیند، تمامی آلاینده‌های موجود در سرب، از جمله بوجاری، سولفات، آمونیوم و غیره، از طریق فرآیند‌های شیمیایی حذف می‌شوند.

    تصفیه و پالایش: 

    در این مرحله، سرب تصفیه و پالایش می‌شود تا کیفیت آن به حد مطلوب برسد و بتوان آن را در صنایع مختلف به کار برد.

    استفاده در صنایع: 

    سرب بازیافت شده می‌تواند در صنایع مختلف مانند تولید باتری‌های جدید، لوله‌های آب، محصولات الکترونیکی، آلیاژهای فلزی، شیشه و غیره استفاده می‌شود.

    استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته:

    با توجه به نیاز به بهره‌وری بیشتر در بازیافت سرب و همچنین کاهش هزینه‌ها، تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال، استفاده از سیستم‌های جدیدتر جهت جداسازی سرب از مواد دیگر، فرآیند تصفیه آب و هوا در واحدهای بازیافت و ذوب سرب و استفاده از روش‌های تصفیه پساب‌های صنعتی، از جمله تکنولوژی‌های مورد استفاده در بازیافت سرب هستند.

    بازیافت ضایعات سرب چه اهمیتی دارد؟

    سرب خطرات زیادی برای سلامت انسان و محیط زیست دارد. متاسفانه بسیاری از ضایعات سرب به محل دفن زباله منتقل می‌شوند و باعث آلودگی آب و خاک می‌شوند. اگر سطح سرب بدن شما افزایش پیدا کند، باعث بروز علائمی همچون سردرد، خستگی، کم خونی و معده درد می‌شود. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این ماده خطرات جدی‌تری مانند آسیب کلیوی، آسیب مغزی و سرطان را به دنبال دارد. برخی از فواید بازیافت سرب عبارتند از:

    بازیافت ضایعات سرب

    حفاظت از محیط زیست

    در صورت عدم کنترل و مدیریت زباله‌های حاوی سرب، این فلز سمی وارد آب و خاک می‌شود و زندگی بسیاری از گیاهان و جانوران را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

    صرفه جویی در هزینه و انرژی

    استخراج و تولید سرب فرایندی پیچیده و زمان بر است که انرژی زیادی نیاز دارد. در مقایسه با آن، بازیافت سرب هزینه و انرژی کمتری نیاز دارد. در واقع، بازیافت سرب موجود در باتری به انرژی بسیار کمتری نسبت به استخراج سرب برای تولید باتری جدید دارد. پس از انجام فرایند بازیافت، می‌توان از سرب در تولید باتری‌های جدید استفاده کرد.

    کاهش گازهای گلخانه‌ای

    حین استخراج و تولید سرب گازهای گلخانه‌ای زیادی وارد اتمسفر می‌شود که در گرم شدن هوا و آلودگی آن نقش دارند. بنابراین، بازیافت ضایعات فلزی به طور غیر مستقیم بر کاهش آلودگی هوا نیز نقش دارد.

    اشتغال زایی

    با ایجاد مراکز بازیافت، بسیاری از افراد در این مراکز مشغول به کار می‌شوند. بنابراین، بازیافت نه تنها از نظر زیست محیطی، بلکه از نظر اقتصادی نیز به صرفه است.

    ضایعات سرب در نتیجه‌ی بسیاری از تولیدات صنعتی ایجاد می‌شوند. بسیاری از ترکیبات حاوی سرب وقتی دیگر قابل استفاده نباشند به محل دفن زباله منتقل می‌شوند. انتقال این ضایعات به محل دفن زباله باعث می‌شود، سرب به محیط زیست منتقل شود. در نتیجه، باعث آلودگی آب و خاک شده و سلامت اکوسیستم گیاهی و جانوری را به خطر می‌اندازد.

     

    سوالات متداول:

    قیمت ضایعات سرب نرم با قیمت سرب خشک چه تفاوتی دارد؟

    سرب نرم مقدار زیادی قلع، آهن یا مس دارد و به دلیل انعطاف پذیری بالا در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، درحالیکه سرب خشک در تهیه باتری کاربرد دارد. شما می‌توانید با مراجعه به آگهی‌ها قیمت خرید ضایعات سرب نرم و خشک را مقایسه کنید.

    قیمت ضایعات سرب رادیولوژی چقدر است؟

    سرب مانع ورود اشعه به بدن می‌شود و مراکز رادیولوژی بسیاری از آن استفاده می‌کنند. فروشندگان و خریداران سرب ضایعاتی آگهی‌های خود را در سایت بازار ضایعات منتشر می‌کنند.

    قیمت ضایعات سرب باطری چقدر است؟

    در فرایند تولید باتری از سرب خشک استفاده می‌شود. سرب خشک به دلیل خصوصیاتی که دارد برای صنایع الکترونیکی و تولید باتری مناسب است. جهت اطلاع از قیمت ضایعات سرب باطری به آگهی‌های سایت مراجعه کنید.

    از کجا می‌توان سرب پلمپ را با بهترین قیمت خریداری کرد؟

    جهت اطلاع از قیمت ضایعات سرب پلمپ، بازار ضایعات این امکان را فراهم کرده است که قیمت پیشنهادی خریداران و فروشندگان مختلف را بررسی کرده و مناسب‌ترین گزینه را برای خرید ضایعات سرب پلمپ انتخاب کنید.

    قیمت سرب خشک امروز چقدر است؟

    قیمت روز ضایعات سرب خشک بر اساس عوامل مختلفی از جمله میزان عرضه و تقاضا، وضعیت اقتصادی و قیمت دیگر فلزات نوسان پیدا می‌کند.

    سرب نرم چیست؟

    سرب نرم همانطور که از اسمش پیداست انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سرب خشک داشته که این موضوع به دلیل وجود قلع، آهن یا مس در ترکیبات سرب نرم است.